Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ρουπακιώτης προς εργοδοσία Χαλυβουργίας: Προχωρήστε σε επαναπροσλήψεις, τηρήστε τη νομιμότητα..

[ΕΛΛΑΔΑ] Παράνομη η πολύμηνη απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία


Την έντονη δυσφορία του για την άρνηση της εταιρείας «Χαλυβουργία Ελλάδος Α.Ε.» να συμμετάσχει στη χθεσινή συμφιλιωτική τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Αντ. Ρουπακιώτης, την ώρα που το δικαστήριο, μετά από 7 μήνες, έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων.





Παράνομη έκρινε το δικαστήριο την 7μηνη απεργία των εργαζομένων στη «Χαλυβουργία Ελλάδος Α.Ε.»
Ο υπουργός Εργασίας, απευθυνόμενος στην εργοδοσία της εταιρείας, υπογράμμισε ότι "πρέπει να αποφεύγονται οι απολύσεις, σε βιώσιμες μάλιστα επιχειρήσεις και πολύ περισσότερο σε περίοδο απεργίας", διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι "παρόμοιες ενέργειες μπορεί να δημιουργήσουν ζητήματα νομιμότητάς τους, την οποία βέβαια αρμόδια είναι τα δικαστήρια να κρίνουν". Ο υπουργός, που ίσως αναλάβει νέα πρωτοβουλία τριμερούς συνεννόησης, εξέφρασε την ευχή και θα εισηγηθεί στην εταιρεία την επαναπρόσληψη των 119 απολυμένων εργατοτεχνιτών της «Χαλυβουργίας Ελλάδος Α.Ε.», ενώ "όπου το υπουργείο διαπιστώσει παραβάσεις του νόμου θα κινήσει τις προβλεπόμενες από αυτόν διαδικασίες".
"Απόδειξη του ταξικού χαρακτήρα της Δικαιοσύνης" χαρακτήρισε το ΠΑΜΕ την απόφαση του δικαστηρίου να βγάλει παράνομη την απεργία των χαλυβουργών, τονίζοντας ότι "λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας της μεγαλοεργοδοσίας. Η συγκεκριμένη δικαστής (κυρία Νικολάου) και οι άλλοι αρμόδιοι δεν είδαν και δεν άκουσαν ότι παράνομα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας επιχειρεί μείωση των μισθών. Δεν είδαν και δεν άκουσαν ότι παράνομα έχει απολύσει στη διάρκεια της απεργίας δεκάδες απεργούς", σημειώνει το ΠΑΜΕ.
Α.ΠΕ.    αυγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου