Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Παπαρήγα:«Τα αστικά κόμματα αγωνιούν για το μεγάλο κεφάλαιο»Αγωνιούν για το μεγάλο κεφάλαιο τα αστικά κόμματα, υποστηρίζει η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία προβλέπει άναρχη πτώχευση για τον ελληνικό λαό τους επόμενους μήνες και προειδοποιεί ότι είτε κεντροδεξιά είτε κεντροαριστερή κυβέρνηση προκύψει δεν πρόκειται να στηρίξει το λαό. Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, απάντησε και στις κατηγορίες του Αντώνη Σαμαρά ότι ευθύνεται για τη διακοπή της λειτουργίας των επιχειρήσεων και τις μηδενικές επενδύσεις.

«Η προεκλογική αγωνία των άλλων κομμάτων, το τι θα γίνει στις 18 Ιούνη και μετά, ένα στόχο έχει: Πώς θα υπηρετηθεί και μόνο η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Μετά τις 18 Ιούνη θα αποδειχθεί επίσης ότι είναι ξεπερασμένη και η συζήτηση ποιες τροποποιήσεις μπορούν να γίνουν στο μνημόνιο, ποιες τροποποιήσεις δέχεται η ΕΕ ή όχι, για τον λόγο: ότι η άναρχη πτώχευση είναι προ των πυλών για τον ελληνικό λαό τους επόμενους μήνες, ενδεχομένως και μέσα στο 2013» δήλωσε αναφορικά με τις ερχόμενες εκλογές, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.  

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ προειδοποιεί τον λαό πως σε μια τέτοια περίπτωση «είτε είναι κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή κυβέρνηση θα είναι αντίπαλός του (και) δεν πρόκειται να στηρίξει το λαό καθόλου». 
 
«Αντίθετα ο λαός και στην προεκλογική περίοδο και αμέσως μετά πρέπει να είναι απολύτως προετοιμασμένος και οργανωμένος, γιατί θα χρειαστεί να διεκδικήσει με τα ίδια του τα χέρια το δικό του το ψωμί. Κανείς άλλος από τα πάνω δεν πρόκειται να του δώσει τίποτα. Να γιατί χρειάζεται ένα ΚΚΕ ισχυρό, δυνατό» επισημαίνει η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ «χωρίς να φοβάται θυσίες και εμπόδια θα τα δώσει όλα για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων, διαφορετικά ο λαός θα οδηγηθεί σε τραγωδία».

Απάντηση στις κατηγορίες Σαμαρά ότι οι συνδικαλιστικοί αγώνες διώχνουν τις επιχειρήσεις
«Με μεγάλο θράσος ο πρόεδρος της ΝΔ αντιστρέφει την πραγματικότητα για να συκοφαντήσει το ΚΚΕ. Κατηγορεί το ΚΚΕ και τους αγώνες των εργαζομένων για το κλείσιμο των επιχειρήσεων που οι καπιταλιστές κλείνουν αναζητώντας υψηλότερο κέρδος σε άλλες χώρες, για το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που τις κλείνουν τα μονοπώλια και η καπιταλιστική κρίση, η ένταξη και η προσαρμογή στην ΕΕ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την σημερινή 
ομιλία του προέδρου της ΝΔ.  

Στην ίδια ανακοίνωση όπου αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Σαμαράς «κατηγόρησε τους αγώνες των ναυτεργατών που διεκδικούν εργασία και αξιοπρεπείς μισθούς, για την πτώση του τουρισμού που οφείλεται στην εξάπλωση της φτώχειας στην Ελλάδα και σε 
άλλες χώρες» υπογραμμίζεται ότι «είναι ολοφάνερο ότι η ηγεσία της ΝΔ ενδιαφέρεται για την κερδοφορία των πεντάστερων ξενοδοχείων, των μεγαλοξενοδόχων, όχι για τους εργαζόμενους που έχουν ανάγκη από διακοπές, για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τους μικρούς επιχειρηματίες». 
 
«Η ηγεσία της ΝΔ φανερώνει την αντιδραστική απαίτηση της πλουτοκρατίας που θα την υλοποιήσει όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει, κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή: Να τσακιστεί, να απαγορευτεί η εργατική λαϊκή αγωνιστική διεκδίκηση και δράση, 
πρώτα απ' όλα στους τόπους δουλειάς, να απαγορευτεί η απεργία. Γιατί ξέρουν ότι μόνο έτσι μπορούν να καταδικάσουν μόνιμα στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους. Γι' αυτό επιδιώκουν την εκλογική αποδυνάμωση του ΚΚΕ, γιατί είναι ο πραγματικός αντίπαλος στα σχέδια της πλουτοκρατίας, της ΕΕ, των κομμάτων τους. Οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον και καθήκον να μην το επιτρέψουν αλλά να ισχυροποιήσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. 
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...