Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Καναδάς: Διαδηλώσεις για τον επίμαχο νόμο για το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι

Φοιτητές διαδήλωσαν το Σάββατο βράδυ στο Μόντρεαλ για τον νόμο που περιορίζει τις διαδηλώσειςΥπέρ του περιορισμού των διαδηλώσεων οι κάτοικοι του Κεμπέκ

Η ηγεσία του Κεμπέκ στον Καναδά αποφάσισε να καλέσει σε διάλογο τις τέσσερις μεγάλες φοιτητικές ενώσεις της χώρας για να συζητηθούν οι μεταξύ τους διαφωνίες σχετικά με την αύξηση των πανεπιστημιακών διδάκτρων που θέλει να περάσει η κυβέρνηση.



Ακόμα δεν έχει οριστεί επίσημη ημερομηνία έναρξης των συνομιλιών-διαπραγματεύσεων, όμως, ο πρόεδρος της φοιτητικής ένωσης FECQ, president Leo Bureau-Blouin, ανέφερε ότι, πιθανότατα, θα αρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα. 

Όλα αυτά μόλις μία ημέρα ύστερα από τις συλλήψεις τουλάχιστον 700 φοιτητών, σε ολόκληρο τον Καναδά, κατά τη διάρκεια βίαιων διαδηλώσεων. Οι συμμετέχοντες αντιδρούσαν στην αύξηση διδάκτρων στην ανώτατη εκπαίδευση, όπως επίσης και στην απαγόρευση –βάσει έκτακτου νόμου που πέρασε πρόσφατα στη χώρα- των αυθόρμητων διαδηλώσεων.

Την προηγούμενη Πέμπτη, 200 διαδηλωτές στο Μόντρεαλ ντύθηκαν νίντζα και πειρατές για να γελοιοποιήσουν και να επιπλήξουν με τη στάση τους τις αυξήσεις, τον έκτακτο νόμο και τον πρωθυπουργό του Κεμπέκ, Jean Charest.

Δείτε παρακάτω το βίντεο των επεισοδίων και των συλλήψεων: 



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου