Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για την εξόντωση του μπιν Λάντεν

Ο Πακιστανός γιατρός που βρήκε τον Μπιν Λάντεν καταδικάστηκε σε 33 χρόνια φυλάκισηςΣτις ΗΠΑ έδειξαν μικρογραφία της πακιστανικής οικίας του μπιν ΛάντενΟι ΗΠΑ εκδικήθηκαν το Πακιστάν για την ποινή εις βάρος του γιατρού που αποκάλυψε τον Μπιν Λάντεν

Οι ΗΠΑ μείωσαν τον όγκο της βοήθειας στο Πακιστάν κατά 33 εκατ. δολάρια σε απάντηση στην απόφαση του πακιστανικού δικαστηρίου, το οποίο καταδίκασε τον γιατρό Σακίλ Αφρίντι για εσχάτη προδοσία σε 33 χρόνια φυλάκιση. 

Ο ιατρός κατηγορήθηκε ότι βοήθησε τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να εντοπίσουν τον ηγέτη της Αλ-Κάιντα Οσάμα μπιν-Λάντεν. Η αμερικανική Γερουσία είναι άκρως ενοχλημένη από τη δικαστική απόφαση ως προς τον Αφρίντι και αποφάσισε να τιμωρήσει το Πακιστάν οικονομικά. Για κάθε έτος της ποινής, που επιβλήθηκε το Κογκρέσο αποφάσισε να αφαιρέσει από το συνολικό Ταμείο βοήθειας στη χώρα από ένα εκατομμύριο δολάρια. Κατά τον τρόπο αυτό το Πακιστάν θα χάσει 33 εκατομμύρια δολάρια. Μετά την αφαίρεση αυτού του ποσού η συνολική βοήθεια στη χώρα θα είναι λίγο μεγαλύτερη των 50 εκατομμυρίων δολαρίων.Ο γιατρός καταδικάστηκε άμεσα για το ότι στα πλαίσια της επιχείρησης των ΗΠΑ διεξήγε εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού, που σημαίνει πως ενήργησε κατά των συμφερόντων του Πακιστάν. Στις ΗΠΑ θεωρούν λάθος τη σύλληψη του Αφρίντι. Όπως ανακοινώνει το BBC News,   πρόσφατα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λεόν Πανέτα δήλωσε, πως οι πράξεις του γιατρού δεν πρέπει να θεωρηθούν  εσχάτη προδοσία.


Το Πεντάγωνο επέδειξε ένα μικροσκοπικό μοντέλο του καταφυγίου του Ουσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Το μοντέλο σε κλίμακα περίπου 1:80 κατασκευάστηκε από ειδικούς σε έξι εβδομάδες για τη σχεδίαση της επιχείρησης εξόντωσης του «τρομοκράτη υπ’ αριθμόν ένα». Και οι μικρότερες λεπτομέρειες, τα δέντρα, οι θάμνοι, οι τοίχοι, οι κάδοι απορριμμάτων, ανταποκρίνονται στα πραγματικά πρωτότυπα στο έδαφος της έπαυλης του μπιν Λάντεν, σημειώνει το τηλεοπτικό δίκτυο. Η μακέτα κατασκευάστηκε βάσει δορυφορικών λήψεων, φωτογραφιών από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και στοιχεία της κατασκοπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου