Τρίτη 8 Μαΐου 2012

κκε: κ διπλα μας ,να περασει ο λαος,θα τον καταγγειλουμε,επειδη μας αφησε στο κλουβι του σπιτιου μας..


Απόφαση της Κ.Ε. του ΚΚΕ: Αμετακίνητο στις θέσεις του, παρά την "ανατροπή"
Στη σκληρή γραμμή να μην πάρει μέρος σε κυβέρνηση της Αριστεράς επιμένει η ηγεσία του ΚΚΕ, με την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος να συνεδριάζει χθες και να επαναλαμβάνει πως ο Περισσός αρνείται να στηρίξει οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Στη ανακοίνωσή της, σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών, η Κ.Ε. του ΚΚΕ ανέφερε πως "δεν πρόκειται να στηρίξει οποιασδήποτε σύνθεσης κυβέρνηση προκύψει από τη μετεκλογική συνεργασία των κομμάτων, οποιοδήποτε πρόσημο και αν έχει. Η κυβέρνηση αυτή δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτε θετικό για τον λαό. Αντίθετα θα ανταποκριθεί στις ανάγκες και στα συμφέροντα του κεφαλαίου, στις επιλογές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Για να γίνει δεκτή η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση, δεν απαιτείται απλώς το κόμμα να κάνει μια μικρή υποχώρηση, αλλά να αναποδογυρίσει το πρόγραμμα και την πολιτική του, να κάνει απαράδεκτους συμβιβασμούς για το σήμερα και βέβαια για το αύριο των λαϊκών συμφερόντων".
Επίσης εκτίμησε πως "η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, με τη μορφή που πήρε με το εκλογικό αποτέλεσμα, δεν συνιστά ανατροπή πολιτικής" και πρόσθεσε πως "νίκησε, κάτω από τη δικαιολογημένη αγανάκτηση και οργή, η λογική της τιμωρίας και της αυταπάτης, ότι υπάρχουν άμεσες λύσεις, από τα πάνω με διαπραγματεύσεις". Ωστόσο, επισήμανε, το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει και τη θετική τάση που διαγράφεται, για ριζική ανατροπή στο επίπεδο της εξουσίας σε αντίθεση με τις χίμαιρες για εύκολη λύση.
Παράλληλα υποστήριξε πως κύριο χαρακτηριστικό του μετεκλογικού τοπίου "είναι η αναστήλωση της κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς, η ανασύνθεση της σοσιαλδημοκρατίας με πυρήνα αρχικά τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ".
Ξεχωριστή είναι η αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, προς τον οποίο εξαπολύει τα βέλη της υποστηρίζοντας πως "η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ που διαθέτει σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα είναι τεράστια απέναντι στον λαό, για τα απροκάλυπτα ψέματα που είπε πριν και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, τις αυταπάτες που έσπειρε και σπέρνει, ότι μπορεί να υπάρξουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις".
Σε ό,τι αφορά το ίδιο το κόμμα, αναφέρει πως "το ΚΚΕ πέρασε από συμπληγάδες των δυνάμεων του συστήματος και των αναχωμάτων" και συμπληρώνει πως "το ΚΚΕ σημείωσε μικρή άνοδο στην εκλογική αναμέτρηση. Ωστόσο η τελική εκτίμηση της ποιότητας της παρέμβασης και δράσης του κόμματος σε συνάρτηση με το εκλογικό αποτέλεσμα θα ολοκληρωθεί με τη συγκέντρωση των γνωμών και των στοιχείων κατά περιοχή και οπωσδήποτε με τη συλλογική γνώμη των Κ.Ο.
αυγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου