Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Λαγκαρντ:υπάρχει κ η λύση της συντεταγμένης εξόδου απο το ευρώ!!!

είδατε τι κάνει η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ?
οπότε να ξεμπλέκουμε με τα μνημόνια.ΟΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ...ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ!
                                                                ΛΑΕ,  ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟΥΣ!



Στο ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, λόγω των πολιτικών εξελίξεων, αναφέρθηκε η διευθύντρια του ΔΝΤ, λέγοντας ότι είναι μια "εναλλακτική λύση που οφείλουμε να εξετάσουμε σε τεχνικό επίπεδο, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα.". Το θέμα είναι τι απαντάει η Ελλάδα...



Η Λαγκάρντ εξέφρασε την ελπίδα να παραμείνει η χώρα μας στην ευρωζώνη, ωστόσο έθιξε την πιθανότητα να υπάρξει μία «συντεταγμένη έξοδος», μετά τις πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα.
Σε συνέντευξή της στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24, η Λαγκάρντ τόνισε πως «εάν οι δημοσιονομικές υποχρεώσεις (της Ελλάδας) δεν τηρηθούν, υπάρχουν κατάλληλες αναθεωρήσεις που μπορούν να γίνουν, και αυτό σημαίνει, είτε συμπληρωματικές χρηματοδοτήσεις και επιπλέον χρόνος αποπληρωμής, είτε μηχανισμοί εξόδου, που εν προκειμένω θα πρέπει να είναι μία συντεταγμένη έξοδος» της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
«Είναι κάτι το οποίο θα απέβαινε ιδιαίτερα δαπανηρό και που θα παρουσίαζε μεγάλους κινδύνους, όμως αυτό περιλαμβάνεται μεταξύ των εναλλακτικών λύσεων που είμαστε αναγκασμένοι να εξετάσουμε σε τεχνικό επίπεδο», πρόσθεσε η κυρία Λαγκάρντ αναφερόμενη στις συζητήσεις που θα γίνουν στο ΔΝΤ.
Στη συνέχεια, εξέφρασε την ελπίδα οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας να μην οδηγήσουν στον τερματισμό του οικονομικού προγράμματος και στην έξοδο από το ευρώ, τονίζοντας πάντα ότι είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί.
«Έχουν εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, έχουν πραγματοποιήσει αρκετές θυσίες. Σήμερα, τα πάντα οδήγησαν σε μία βαθιά πολιτική διαφωνία, κάτι που αποτελεί πολύ μεγάλο κρίμα για τον ελληνικό λαό», τόνισε η Λαγκάρντ.
«Ευελπιστώ πως θα επιτευχθεί μία συναινετική συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει να προχωρήσουν στην τήρηση ενός προγράμματος το οποίο φυσικά και είμαστε τελείως ανοιχτοί να εξετάσουμε στα περιφερειακά του ζητήματα, και όχι στα βασικά», διεμήνυσε η Λαγκάρντ, προσθέτοντας «στα βασικά, δυστυχώς δεν υπάρχουν 36 λύσεις».
«Είναι κάτι που εναπόκειται, αφ' ενός, στους Έλληνες και αφ' ετέρου στους εταίρους τους στη ζώνη του ευρώ, να το αποφασίσουν από κοινού», υπογράμμισε.
Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου