Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

η αυτοδυναμια του ΣΥΡΙΖΑ,προκαλει ΠΑΝΙΚΟ στους αστουςΟ επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, δηλώνει πως πρόθεση του ιδίου και του κόμματός του είναι η διατήρηση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, παρά το γεγονός ότι θεωρεί πως η συμφωνία διάσωσης της χώρας, το περιβόητο Μνημόνιο, είναι «κενό γράμμα» και πρέπει να ακυρωθεί. 
(δείτε εδώ )
Στην ίδια συνέντευξή του ο κύριος Τσίπρας εμφανίζεται έτοιμος να διαπραγματευθεί με την Τρόικα την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ, τονίζοντας όμως εξακολουθεί να διαφωνεί πλήρως με το Μνημόνιο και όσα αυτό προβλέπει και αντιτίθεται σθεναρά στην επιβολή νέων, πρόσθετων μέτρων λιτότητας που, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «θα μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα του Τρίτου Κόσμου εντός των πλαισίων της ΕΕ».Να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα ο κύριος Τσίπρας είχε αποστείλει επιστολή προς τους κυρίους Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, Χέρμαν φαν Ρομπέι, Μάρτιν Σουλτς, Μάριο Ντράγκι και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σε αυτήν χαρακτηρίζει μεν «απονομιμοποιημένο» το Μνημόνιο, πλην όμως το όλο ύφος της είναι σαφώς πιο ήπιο σε σχέση με τα όσα αρχικώς είχαν διαρρεύσει πως θα περιέχει. (δείτε εδώ)

Απονομιμοποιημένο χαρακτηρίζει το Μνημόνιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή που έστειλε στους κυρίους Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, Χέρμαν φαν Ρομπέι, Μάρτιν Σουλτς, Μάριο Ντράγκι και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα ο ελληνικός λαός με την ψήφο του απονομιμοποιεί πολιτικά το Μνημόνιο το οποίο εξαιτίας των πολιτικών που επιβάλει οδήγησε την Ελλάδα στο να γίνει η «μόνη ευρωπαϊκή χώρα σε καιρό ειρήνης, η οποία το 2012 διανύει το πέμπτο διαδοχικό έτος βαθιάς ύφεσης».

Ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του τονίζει πως η λιτότητα δεν μπορεί να είναι λύση στην βαθιά ύφεση και υπογραμμίζει πως η εσωτερική υποτίμηση τείνει να οδηγήσει σε κρίση ανθρωπιστική και ζητά να επανεξεταστεί το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.   

αναζητηση του αριστερου καρατζαφερη...
Την εκτίμησή του ότι τα «δύο κόμματα του Μνημονίου» βρίσκονται σε «αναζήτηση «Αριστερού Καρατζαφέρη» εξέφρασε ο κ. Αλέξης Τσίπρας προκειμένου «να συνεχίσουν όσα καταδίκασε ο λαός».

Υπενθυμίζεται, ότι τις τελευταίες ώρες διακινούνται σενάρια που πιέζουν τον κ. Φώτη Κουβέλη να συμπράξει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.

Επιπροσθέτως, ο κ. Τσίπρας, σε δηλώσεις που παραχώρησε αμέσως μετά την παράδοση της διερευνητικής εντολής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  εξήγησε ότι «εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης με προγραμματικό πλαίσιο και στόχους σύμφωνους με την λαϊκή βούληση. Αποδείχθηκε ότι τα δύο κόμματα του μνημονίου είναι απρόθυμα να στηρίξουν μια κυβέρνηση που ως ελάχιστο στόχο θα είχε την αντικατάσταση των μέτρων λιτότητας» ενώ συμπλήρωσε ότι «εμείς δεν θα ματαιώσουμε τις ελπίδες του λαού. Θα αγωνιστούμε εως τέλους για τον σχηματισμό κυβέρνησης η οποία θα είναι σε αρμονία με την λαϊκή βούληση».

Επιστολή Τσίπρα σε Μπαρόζο, Βαν Ρομπάι, Σουλτς, Ντράγκι, Γιούνκερ

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Σας στέλνω αυτή την επιστολή μετά την παράδοση της διερευνητικής εντολής που ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έδωσε σε μένα, ώστε να διακριβώσω τη δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας. Η επιστολή αυτή ακολουθεί προηγούμενη, που είχα αποστείλει στις 21 Φεβρουάριου.

Η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή 6 του Μαΐου απονομιμοποιεί πολιτικά το Μνημόνιο Συνεννόησης/Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής το οποίο συνυπέγραψαν η προηγούμενη κυβέρνηση Παπαδήμου και οι αρχηγοί των δύο πολιτικών κομμάτων που είχαν εγγυηθεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης εκείνης. Και τα δύο αυτά κόμματα κατέγραψαν απώλεια, περίπου, 3,5 εκατομμύριων ψήφων, αθροίζοντας ποσοστό 33,5% των συνολικών ψήφων.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι, πριν από αυτό, το Μνημόνιο Συνεννόησης / ΜΟΧΠ είχε ήδη απονομιμοποιηθεί όσον αφορά την οικονομική αποτελεσματικότητά του. Αλλά δεν είναι μόνο ότι το Μνημόνιο Συνεννόησης / ΜΟΧΠ απέτυχε στην επίτευξη των ίδιων του των στόχων. Είναι, επίσης, ότι έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει τις δομικές ανισορροπίες και ανισότητες της ελληνικής οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαινε όλα τα τελευταία χρόνια τις ενδογενείς αδυναμίες της οικονομίας. Όλες οι κυβερνήσεις, που συνεργάζονται στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αγνόησαν τις προτάσεις μας για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

Παρακαλούμε σημειώστε επίσης ότι, εξαιτίας των πολιτικών του Μνημονίου Συνεννόησης/ ΜΟΧΠ, η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα σε καιρό ειρήνης η οποία το 2012 διανύει το πέμπτο διαδοχικό έτος βαθιάς ύφεσης. Επιπλέον, το πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων (PSI) έχει αποτύχει να διασφαλίσει με αξιόπιστο τρόπο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του αυξανόμενου δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ της Ελλάδας. Η λιτότητα δε μπορεί με κανένα τρόπο να είναι η θεραπεία στην ύφεση. Είναι λοιπόν επιτακτική η άμεση, κοινωνικά δίκαιη, αντιστροφή της καθοδικής τάσης της οικονομίας μας.

Πρέπει επειγόντως να διασφαλίσουμε την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στη χώρα μας. Για το σκοπό αυτό, οφείλουμε να αναλάβουμε κάθε δυνατή πολιτική πρωτοβουλία προκειμένου να αντιστρέψουμε τη λιτότητα και την ύφεση. Γιατί πέραν της έλλειψης δημοκρατικής νομιμοποίησης, η συνέχεια της εφαρμογής του προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης οδηγεί την οικονομία στην καταστροφή, χωρίς να δημιουργεί προϋποθέσεις ανάκαμψης. Η εσωτερική υποτίμηση τείνει να οδηγήσει σε κρίση ανθρωπιστική.

Συνεπώς οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

Το κοινό μέλλον των ευρωπαϊκών λαών βρίσκεται υπό την απειλή αυτών των καταστροφικών επιλογών. Είναι βαθιά η πίστη μας ότι το πρόβλημα της κρίσης είναι ευρωπαϊκό, και άρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να βρεθεί η λύση.
protothema.gr

2 σχόλια:

  1. Και όσο αρνείται το μνημόνιο και τη σύμπραξη τόσο ο λαός τον εκτιμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γι αυτο τον προβοκαραν στον μπαροζο,για να τον αποδυναμωσουν...οι "πατριωτες"...οι υπαλληλοι των τοκογλυφων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...