Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Εντυπωσιακή η κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ !
Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς ζήτησε από τον ελληνικό λαό ο Αλέξης Τσίπρας , ο οποίος μιλώντας απόψε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια, ζήτησε την ψήφο των αναποφάσιστων, όσων οπαδών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν απογοητευθεί από τα κόμματά τους, αλλά και από όλο το φάσμα της αριστεράς.

Με μία έντονα συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία που αναφέρονταν συχνά στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες της αριστεράς από την γενιά της Εθνικής Αντίστασης μέχρι σήμερα, τις επιθέσεις που, όπως είπε, δέχεται συνεχώς ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «κανένας και τίποτα πια, δεν μπορούν να σταματήσουν ένα λαό αποφασισμένο ν' αλλάξει τη μοίρα του» και πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας μια φράση του Ανδρέα Παπανδρέου ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τα μέλη και οι οπαδοί του κόμματος με τους αγώνες τους, έσπασαν το ανομολόγητο ταμπού της μεταπολίτευσης, ότι η Αριστερά υπάρχει μόνο για να διαμαρτύρεται και σήμερα, σημείωσε, για πρώτη φορά, διεκδικεί τα κλειδιά της κυβέρνησης. Αυτόν τον αγώνα ο κ. Τσίπρας τον περιέγραψε ως «ένα τεράστιο κύμα αξιοπρέπειας, αυτοπεποίθησης και ανατροπής, έχει ξεσηκωθεί από τις τέσσερις γωνιές της Ελλάδας, ξεχύνεται με ορμή και συμπαρασύρει το γερασμένο, διαπλεκόμενο και εξαρτημένο πολιτικό κατεστημένο».

Την Κυριακή, είπε ο κ. Τσίπρας δεν αναμετράται απλά και μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ με το πολιτικό κατεστημένο του Μνημονίου, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά αναμετράται ο λαός με τη ζωή του.

Μιλώντας για το κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι όλες οι δυνάμεις της γερασμένης Ελλάδας ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία απέναντι στο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί κυβέρνηση της αριστεράς. Όλοι, οι δυνάμεις του πλούτου της διαπλοκής, της τραπεζοκρατίας ενώθηκαν και σήμερα έχουν ένα μόνο αντίπαλο: Τον ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό κοινωνικό μέτωπο και έναν μόνο εφιάλτη: Τη κυβέρνηση της Αριστεράς, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...