Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Πρώτη Δημοσκόπηση: Άλμα ΣΥΡΙΖΑ 27,7% μετά τις εκλογές

Πρώτη Δημοσκόπηση: Άλμα ΣΥΡΙΖΑ 27,7% μετά τις εκλογές


Εντυπωσιακή άνοδος στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc που έγινε για λογαριασμό του Alpha. Δυο στους τρεις Έλληνες επιθυμούν κυβέρνηση συνεργασίας.


Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα συγκέντρωσε ποσοστό 27,7% στην εκτίμηση ψήφου για τις επαναληπτικές εκλογές, ανεβάζοντας κατά πάνω από 10 ποσοστιαίες μονάδες την πρόσφατη εκλογική του επίδοση.

Σταθερή και ελαφρώς ανεβασμένη η Νέα Δημοκρατία, συγκέντρωσε ποσοστό 20,3%, ενώ χαμηλότερο το ποσοστό εμφάνησε ΠΑΣΟΚ (12,6%).
Διατηρούν τη δύναμή τους (10,2%) οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, ενώ αποδυναμωμένο εμφανίζεται το ΚΚΕ με ποσοστό 7%, η Χρυσή Αυγή, η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 5,7%, και η Δημοκρατική Αριστερά (4,9%).
Αναλυτικά ο πίνακας της εκτίμησης ψήφου στη δημοσκόπηση της Marc έχει ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 27,7%
Νέα Δημοκρατία 20,3%
ΠΑΣΟΚ 12,6%
Ανεξ. Έλληνες 10,2%
ΚΚΕ 7%
Χρυσή Αυγή 5,7%
Δημ. Αριστερά 4,9%
ΛΑΟΣ 2,3%
Δημιουργία Ξανά 1,8%
Οικολ. Πράσινοι 1,7%
Δημ. Συμμαχία 1,5%
ΔΡΑΣΗ 1,3%
Λοιπά Κόμματα 3%
Ταυτόχρονα με την εντυπωσιακή ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, η δημοσκόπηση της Marc ανέδειξε και ένα άλλο «κυρίαρχο» ρεύμα στις προτιμήσεις των ελλήνων ψηφοφόρων, οι οποίοι επιλέγουν συντριπτικά κυβέρνηση συνεργασίας.
Η δημοσκόπηση εμφανίζει δυο στους τρεις Έλληνες να επιθυμούν τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας με τις περισσότερες προτιμήσεις (30,4%) να τις συγκεντρώνει μια οικουμενική κυβέρνηση.
Ακολουθεί με ποσοστό 28,1% η προτίμηση για συνεργασία των κομμάτων της αριστεράς και με ποσοστό 24,7% μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου