Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΑΛΕΞΗΣ:Κυβέρνηση Αριστεράς,που θα φέρει το Λαό στην Εξουσία!



Να ξεκινήσω από τη μικρή πολιτική εισαγωγή με μια παράφραση μιας ιστορικής ρήσης: Μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές κι ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την πολιτική ζωή της Ελλάδας. Το φάντασμα της Κυβέρνησης της Αριστεράς. Όλες οι δυνάμεις της γερασμένης Ελλάδας, ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία, απέναντι σε αυτό το φάντασμα.

Το καταρρέον πολιτικό σύστημα, η εγχώρια διαπλοκή, συντονίζουν τις δυνάμεις τους. Συκοφαντούν, διαστρεβλώνουν, λοιδορούν, κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου αυτό το όνειρο για το λαό αλλά εφιάλτης για τους ίδιους, να μην γίνει πραγματικά.

Δεν τα καταφέρουν όμως. Διότι πλέον τα μηνύματα που παίρνουμε από παντού, από όπου κι αν βρεθούμε σε κάθε γεωγραφικό μήκος και πλάτος της χώρας, τα μηνύματα που παίρνουμε είναι ότι αυτή η ιδέα είναι πια πλειοψηφική, εναλλακτική δυνατότητα στη συνείδηση του λαού μας και γι' αυτό τρομοκρατούνται.
Εμείς καλωσορίζουμε αυτή την εξέλιξη, όχι την τρομοκρατία τους, αλλά το γεγονός ότι ο λαός μας έχει πια στη συνείδησή του την εναλλακτική αυτή προοπτική. Επιδιώξαμε αυτή την εξέλιξη και είμαστε ευτυχείς που καταφέραμε να φέρουμε στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης στο επίκεντρο του προεκλογικού διαλόγου, την εναλλακτική πρόταση συγκρότησης Κυβέρνησης Αριστεράς.

Έχουμε έγκαιρα διατυπώσει την ανάγκη για τη συγκρότηση αυτής της Κυβέρνησης, έχουμε έγκαιρα διαβλέψει τις οικονομικές εξελίξεις, έχουμε επανειλημμένα περιγράψει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει μια Κυβέρνηση της Αριστεράς για να απαλλάξει τον τόπο και τον λαό από τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας και από το Μνημόνιο της καταστροφής και έχουμε επίσης εγκαίρως απευθυνθεί και όχι σε προεκλογικό χρόνο, στις δυνάμεις εκείνες που θα πρέπει να συγκροτήσουν αυτή την Κυβέρνηση.

Και αν θέλετε, αυτό το ψηφοδέλτιο το οποίο καλούμε το λαό να στηρίξει, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο είναι ένα πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.

Βεβαίως όπως σας προείπα το γεγονός ότι το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα και ταυτόχρονα εφιάλτης για τις γερασμένες δυνάμεις, για τις δυνάμεις της γερασμένης Ελλάδας γι' αυτές που έχουν την ευθύνη που μας οδήγησαν έως εδώ, το γεγονός αυτό τους κάνει να τρομοκρατούνται, να πανικοβάλλονται.
Έφτασαν στο σημείο οι πανικόβλητοι συνεταίροι του Μνημονίου αλλά και η εγχώρια διαπλοκή, να λένε ότι έχουμε συμφωνήσει -παρασκηνιακά μάλιστα- να συνεργαστούμε με Κόμματα, με τα οποία μας χωρίζει προγραμματικό και ιδεολογικό χάσμα. Έφτασαν στο σημείο στα πρωτοσέλιδά τους να λένε ότι χτίζουμε γέφυρες εμείς ανάμεσα στον Στάλιν και στον Χίτλερ.

Δεν μας ξαφνιάζουν. Δεν περιμέναμε μια διαφορετική αντιμετώπιση από όλους αυτούς που μας έχουν προσάψει κατηγορίες για όλα τα γούστα. Που μια μας αποκαλούν τρομοκράτες και κουκουλοφόρους και την άλλη εθνικιστές και χρυσαυγίτες.

Τους απαντάμε όμως να μην ανησυχούν. Η δική μας Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα έχει στα υπουργικά έδρανα ακροδεξιούς όπως ο κ. Βορίδης ή ο κ. Γεωργιάδης, ούτε τη συμμετοχή του κ. Καρατζαφέρη. Η δική μας Κυβέρνηση θα είναι Κυβέρνηση της Αριστεράς, Κυβέρνηση συνεργασίας αριστερών και οικολογικών προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, θα στηρίζεται από το λαό, με στόχο να μεταφέρει την εξουσία στο λαό, θα βασίζεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και των ελληνίδων, στη δημοκρατική εγρήγορση του λαού μας, όχι στους διαδρόμους της διαπλοκής.

Φίλες και φίλοι βρισκόμαστε μπροστά σε ιστορικές εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Το  μήνυμα της κάλπης στην Ελλάδα το παρακολουθούν εκατομμύρια πολίτες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όλη την Ευρώπη. Σήμερα στην Ελλάδα και στην Γαλλία, αύριο στην Ιρλανδία, πριν από λίγο καιρό στις πλατείες της Ευρώπης οι λαοί μπαίνουν μπροστά και γίνονται πάλι πρωταγωνιστές.
Αυτή η κινητοποίηση των ευρωπαϊκών λαών, γίνεται δύναμη αλλαγής που έρχεται να γκρεμίσει τις καταστροφικές πολιτικές επιλογές του διδύμου Μέρκελ – Σαρκοζί.

Το δυστύχημα βέβαια για την Ελλάδα είναι πως την ίδια ακριβώς ώρα που κλονίζεται στην Ευρώπη ο άξονας «Μερκοζί», στην Ελλάδα υπάρχει έστω και μικρή πιθανότητα να κυβερνήσει το δίδυμο Σαμαρά και Βενιζέλου.

Και είναι δυστύχημα, διότι την ώρα που οι επιλογές της κας Μέρκελ αμφισβητούνται από τους λαούς, οι επίδοξοι συγκυβερνήτες της Ελλάδας έχουν δια της υπογραφής τους δεθεί εκ των προτέρων στο άρμα της κας Μέρκελ.

Πρέπει να σας πω ότι ποτέ άλλοτε στην ιστορία του τόπου δεν υπήρξαν τόσο λεπτομερή προεκλογικά προγράμματα από δυο Κόμματα που θέλουν να συγκυβερνήσουν για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία έχουν κοινό πρόγραμμα, το οποίο είναι λεπτομερέστατα εξειδικευμένο. Είναι το Μνημόνιο 2 μεταφρασμένο στα ελληνικά και δια της υπογραφής τους σε αυτό το πρόγραμμα έχουν δεσμευτεί για την επόμενη μέρα σε:

150.000 απολύσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα έως το 2015,
νέα μείωση στους μισθούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα,
νέα μείωση των κύριων συντάξεων των επικουρικών συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων,
νέα μείωση στο εφ' άπαξ κατά 30%,
νέα μείωση της δαπάνης για τα φάρμακα των συνταξιούχων κατά 1 δις,νέα μέτρα λιτότητας ύψους τουλάχιστον 11,6 δις αμέσως μετά τις εκλογές, στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης από 1 ευρώ το λίτρο σε 1,40 τον επόμενο Οκτώβρη,
αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων.
Όλα αυτά προβλέπονται αναλυτικά στο μνημόνιο δύο που είναι το κοινό τους πρόγραμμα. Είναι πραγματικά αστείο να λένε Σαμαράς και Βενιζέλος με μία φωνή ότι θέλουν τώρα να απεμπλέξουν τη χώρα από το μνημόνιο.

Εμείς λοιπόν σήμερα με την ευκαιρία αυτή απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από τη μέχρι χθες πολιτική και ιδεολογική τους καταγωγή και τους λέμε ότι η μόνη ρεαλιστική δυνατότητα αποτροπής αυτής της καταστροφής που έρχεται αν συγκυβερνήσουν Σαμαράς και Βενιζέλος, είναι η κάλπη της επόμενης Κυριακής να δώσει τη δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης της Αριστεράς, που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας και θα ακυρώσει το μνημόνιο της καταστροφής.

Γιατί μόνο μία Κυβέρνηση της Αριστεράς με ισχυρή λαϊκή στήριξη είναι τους αγώνες του λαϊκού κινήματος να τη στηρίζουν, μπορεί να εγγυηθεί μισθούς και συντάξεις, το κοινωνικό κράτος και να αποτρέψει την κοινωνική λεηλασία.

Γι΄ αυτό και σήμερα καλούμε όλους και όλες, αλλά και τον καθένα ξεχωριστά, όλους εκείνους και εκείνες που είχαν αγωνισθεί για το ΠΑΣΟΚ και το ψήφιζαν έως και το 2009 και τους λέμε δεν αγωνιστήκατε για το κόμμα του μνημονίου, το κόμμα του κ. Βενιζέλου δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ των αξιών και των οραμάτων σας, δεν εγκαταλείπετε εσείς το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του κ. Βενιζέλου σας εγκατέλειψε και στηρίζει πια με πάθος τους προνομιούχους Έλληνες, την εγχώρια διαπλοκή και τη διεθνή τοκογλυφία.

Η δημοκρατική παράταξη της μεταπολίτευσης είναι ο σημερινός νέος συνασπισμός εξουσίας που επιθυμούμε να οικοδομήσουμε, με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, για το δημοκρατικό και προοπτικό αύριο της πατρίδας μας.

Απευθυνόμαστε επίσης όμως και στον απλό συντηρητικό ψηφοφόρο, σε αυτόν που αγκομαχά από το μνημόνιο. Το μνημόνιο άλλωστε κονιορτοποιεί τις παλιές διαχωριστικές γραμμές της μετεμφυλιακής Ελλάδας και του λέμε κοιτώντας τον στα μάτια αυτά που μας ενώνουν σήμερα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χώριζαν χθες.
Από τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ και τη συγκυβέρνηση της Αριστεράς δεν κινδυνεύετε εσείς, μόνο το οικονομικό κατεστημένο και οι δανειστές της χώρας μας κινδυνεύουν και γι΄ αυτό προκειμένου να κρύψουν τις ευθύνες τους Σαμαράς και Βενιζέλος, με τον πολιτικό τους λόγο, προσπαθούν να διχάσουν το λαό, να διαιρέσουν το λαό, ενώ εμείς θέλουμε να ενώσουμε το λαό σε έναν δίκαιο αγώνα, για ένα μέλλον με αξιοπρέπεια.

Απευθυνόμαστε στις αριστερές και στους αριστερούς, στους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες και τους ρωτάμε: Υπάρχει άραγε ιστορικό προηγούμενο, όπου στα κρίσιμα σταυροδρόμια για το λαό και τον τόπο η Αριστερά να πέτυχε επιμένοντας τη διαίρεσή της; Ποιος ωφελείται σήμερα από τη διαίρεση της Αριστεράς; Το οικονομικό κατεστημένο, οι δανειστές και οι διαπλεκόμενοι, μόνο αυτοί.

Καλούμε λοιπόν κάθε κομμουνιστική και κάθε κομμουνίστρια να δώσει τη μάχη της ενότητας, να δώσει ακόμα κι αν δε συμφωνεί σε όλα μαζί μας ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα νέο μετεκλογικό Συνασπισμό εξουσίας για την ανατροπή, σε μία Κυβέρνηση της Αριστεράς.
Τέλος, απευθυνόμαστε σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα και στέλνουμε μήνυμα πατριωτικής και δημοκρατικής ενότητας για τη σωτηρία του λαού και του τόπου. Απευθυνόμαστε σε κάθε άνθρωπο που αγωνίστηκε, που βρέθηκε στις πλατείες αγανακτισμένος, που καταλαβαίνει ότι το μνημόνιο είναι καταστροφή και δεν πρέπει να συνεχιστεί και μπορεί σήμερα να είναι αναποφάσιστος, να έχει αποφασίσει να τιμωρήσει τα δυο κόμματα, αλλά να μην έχει αποφασίσει με ποια επιλογή θα τα τιμωρήσει.

Και τους λέμε: Σήμερα δεν αρκεί η ψήφος της διαμαρτυρίας, η ψήφος αυτή τη φορά πρέπει να είναι αποτελεσματική και χρήσιμη, να συγκεντρωθεί, να γίνει ισχυρή, να γίνει δύναμη πυρός, να γίνει δύναμη ανατροπής.

Αυτές οι εκλογές θα είναι δημοψήφισμα που θα κρίνει την πορεία του τόπου για πάρα πολλά χρόνια. Ή θα δώσουμε λοιπόν ψήφο ανοχής και νομιμοποίησης σε Σαμαρά και Βενιζέλο, να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο, ή θα τους ανατρέψουμε με έναν νέο συνασπισμό εξουσίας και Κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ψήφος λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο είναι ταυτόχρονα και ψήφος εντολής για σχηματισμό Κυβέρνηση της Αριστεράς. Ας μην αφήσουμε λοιπόν αυτή την ιστορική ευκαιρία που έχουμε την άλλη Κυριακή να πάει χαμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου