Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΑΛΕΞΗΣ:Σας χάλασα την σούπα;



Αψηφώντας την βροχή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Λαμία. Επανέλαβε το κάλεσμα ενότητας κατά της δανειακής σύμβασης, ξεκαθάρισε πως «μη συνεργασία, ίσον Μνημόνιο», ενώ κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο πως αντιγράφει τις θέσεις του κόμματός του.

Συγκεκριμένα είπε πως ο κ. Καμμένος αντιγράφει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι «ποτέ δεν πρόκειται να συναινέσει στη φορολογία των μεγάλου κεφαλαίου». Την ίδια στιγμή έστειλε σαφές μήνυμα προς το ΚΚΕ λέγοντας πως «εάν δεν υπάρξει η συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς, θα υπάρξει το Μνημόνιο», είπε στέλνοντας μήνυμα στο ΚΚΕ.

«Δεν πρόκειται να επιστρέψω τη διερευνητική εντολή στον πρόεδρο της δημοκρατίας. Θα σεβαστούμε τη λαϊκή εντολή. Θα προτείνουμε κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας με στόχο να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση για να ακυρώσουμε το μνημόνιο. Το ρεύμα δεν γυρίζει πίσω. Όλο πιο κοντά στην πραγματικότητα έρχεται η διερευνητική εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς με μεγαλύτερη αίσθηση ευθύνης και καθήκοντος, ζητάμε την ακόμη μεγαλύτερη στήριξή σας. Δεν πρόκειται για μια ψήφο διαμαρτυρίας αλλά για μία ψήφο συγκρότησης κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Επίσης επιτέθηκε και στην «εγχώρια διαπλοκή», όπως τη χαρακτήρισε, λέγοντας πως «δε με νοιάζει τι λέτε για εμάς στα κανάλια σας. Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος δε σας πιστεύει πλέον. Τον έχετε συκοφαντήσει, τον έχετε προσβάλλει, τον έχετε εκβιάσει. Δε με νοιάζει τι γράφουν οι εφημερίδες σας. Με έχετε αποκαλέσει Χρυσαυγίτη, αναρχικό, εθνικιστή, ακραίο και φίλο των τρομοκρατών. Μου προσάπτετε κατηγορίες για όλα τα γούστα. Από χθες παραληρείτε. Βρίσκεστε σε πλήρη σύγχυση. Μου αποδίδετε τις πιο αλληλοσυγκρουόμενες προθέσεις. Τους πιο αντιφατικούς στόχους. Από φίλο των μπαχαλάκηδων και των τρομοκρατών, με την ίδια ευκολία, με εμφανίζετε ως πολιτικό φίλο και σύμμαχο του Πάνου Καμμένου. Γιατί σας χάλασα τη σούπα; Αλλιώς την ετοιμάζατε, αλλιώς σας βγαίνει». 

«Είστε τόσο ένοχοι όσο είναι και μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις. Έχετε σφιχταγκαλιάσει Βενιζέλο και Σαμαρά, γιατί είναι οι άνθρωποι των δικών σας συμφερόντων. Τον έναν τον έχετε παντρευτεί απ΄ τα παλιά και στον άλλο δίνετε παιδιά για υιοθεσία», συμπλήρωσε.

Απαντώντας στην επίθεση που δέχτηκε από τον Αντώνη Σαμαρά τόνισε πως «δεν σταματά τις επιθέσεις εναντίον μας στη διαπλοκή. Επιθέσεις που ξεπερνούν κάθε όριο πολιτικής ηθικής και πολιτικού πολιτισμού. Μήπως γιατί τους χάλασαν τα σχέδια. Εμείς δεν θα παραμείνουμε απόμακροι παρατηρητές των μετεκλογικών πολιτικών διεργασιών».

«Μαίνεται και ο μνημονιακός κ. Σαμαράς. Ο εμπνευστής του νέου ιδεολογικού τρίπτυχου της διολισθαίνουσας προς το άκρο δεξιάς: Πατρίδα-Θρησκεία-Αγορά. Κρίνοντας από τον εαυτό του, ανακαλύπτει δήθεν κλεισμένες συμφωνίες. Μια μόνο συμφωνία έχει κλείσει ο ΣΥΡΙΖΑ: να δώσει τη μάχη μαζί με το λαό, για το λαό, ως το τέλος. Για την απαλλαγή του από τα δεσμά της δανειακής σύμβασης της υποτέλειας και του Μνημονίου της καταστροφής», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
protothema.gr

2 σχόλια:

  1. Πάντως θα πρότεινα να βρεις αλλού πηγή κι όχι στη φασιστοφυλλάδα... Το ρεύμα έφυγε και δε γυρίζει εύκολα πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντιθετα,παμε καλα.γιατι φασιστικη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή