Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Αλέξης Τσίπρας: "Συνειδητή πολιτική πράξη διαμαρτυρίας"


Για "συνειδητή πολιτική πράξη διαμαρτυρίας" έκανε λόγο στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Αλ. Τσίπρας σχετικά με το τραγικό γεγονός της δημόσιας αυτοκτονίας του 77χρονου στο Σύνταγμα, ενώ τόνισε ότι "παράταιροι με όσα συμβαίνουν στη χώρα μας είναι οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της χρεωκοπίας και της τραγωδίας που ζει ο λαός μας. Και φθηνά είναι πια τα πολιτικά τους επιχειρήματα".
Αναφερόμενος στο ίδιο περιστατικό ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είπε: "Δεν άκουσα κανέναν να μιλάει ούτε για απόγνωση ούτε για κατάθλιψη όταν στο μακρινό Θιβέτ, στη μακρινή Ινδία άνθρωποι αυτοπυρπολούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Δεν άκουσα κανέναν να μιλάει ούτε για κατάθλιψη ούτε για απόγνωση όταν στην Τυνησία ένας νεαρός μικροπωλητής αυτοπυρπολήθηκε πυροδοτώντας μια μεγάλη μαζική εξέγερση απέναντι στην κοινωνική αδικία του καθεστώτος του Μπεν Άλι. Στη χώρα μας όμως έσπευσαν πολλοί, δημοσιολόγοι, πολιτικοί να μιλήσουν για μία ενέργεια απεγνωσμένη, προϊόν κατάθλιψης ή ψυχικής ασθένειας".
.Σχετικά με το βασικό διακύβευμα των εκλογών, είπε πως είναι το "αν ο ελληνικός λαός θα δώσει νομιμοποίηση στη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο ή με την ετυμηγορία του θα αμφισβητήσει τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο". Ταυτόχρονα χαρακτήρισε τις εκλογές που έρχονται "σταθμό" για να οργανωθεί η οργή των πολιτών και πρόσθεσε ότι συνειδητά το ΠΑΣΟΚ θέλει να δοθούν οι 50 έδρες μπόνους στη Ν.Δ. μέσω του "καλπονοθευτικού" εκλογικού συστήματος, καθώς απέρριψε σχετική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος στην πολιτική συγκυρία ο ίδιος τόνισε ότι "θεωρούμε την ευκαιρία που έρχεται, τις κάλπες που δεν μπορούν να αποφύγουν, ως έναν σταθμό να οργανωθεί η οργή και η αγανάκτηση σε πολιτική πρόταση ανατροπής στην Ελλάδα και σε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη".
Σε ό,τι αφορά τη δέσμη των προτάσεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς, σημείωσε ότι "εντάσσονται μέσα σε μια συνολική λογική και πολιτική ανατροπής καταγγελίας της δανειακής σύμβασης, ανατροπής του Μνημονίου, ανατροπής των συσχετισμών στην Ελλάδα, που θα δώσουν βεβαίως και ένα πολύ ισχυρό πολιτικό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου