Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!

καλα,δεν μας ελεγαν,οτι παμε στο κουρεμα, για να αποφυγουμε την χρεωκοπια, διοτι δεν θα ενεργοποιηθουν τα sds? ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝ?
ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ!!!

κερδιζουν οι κερδοσκοποι των funds, των ιδρυματων, οι κατοχοι των sds,(ΕΛΕΟΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ"),
Κ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ,ΜΑΡΙΟΝΕΤΩΝ,ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ,ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, Κ ΟΛΗ Η ΑΥΛΗ ΤΟΥΣ, των τοκογλυφων,μαυραγοριτων,καταχραστων, κ οι συνακολουθοι...
ΠΟΙΟΣ ΧΑΝΕΙ?  μα Ο ΛΑΟΣ φυσικα,οι ΜΙΣΘΩΤΟΙ, κ οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ.

ΕΛΕΟΟΟΣ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ!!!! πως κοιμοσαστε τα βραδυα!!!


Πιστωτικό γεγονός η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Με μια ομόφωνη απόφασή της η αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) αποφάσισε, το βράδυ της Παρασκευής, ότι στην Ελλάδα συνέβη πιστωτικό γεγονός. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα κινδύνου (cds), ενώ νωρίτερα τα μέλη της ISDA τόνιζαν πως τα cds θα πληρωθούν μόλις ενεργοποιηθούν επισήμως (δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) οι ρήτρες συλλογικής δράσης στο ελληνικό χρέος.
Σε κάθε περίπτωση μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs) επί των εκδόσεων ομολόγων ελληνικού δικαίου, η εξέλιξη αυτή εκ μέρους της ISDA φάνταζε περίπου ως μονόδρομος. Στην σχετική της ανακοίνωση η Διεθνής Ένωση αναφέρει πως η απόφασή της προέκυψε έπειτα από την ενέργεια της Ελλάδας να συμπεριλάβει ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs) «τροποποιώντας τους όρους των ομολόγων που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το δικαίωμα των κατόχων των επηρεαζόμενων τίτλων στη λήψη πληρωμών».

Πρακτικά με αυτήν την απόφαση τα CDS ενεργοποιούνται – χωρίς πάντως να επηρεάζεται κατ’ ελάχιστον το πρόγραμμα περικοπής του ελληνικού χρέους – και , όπως συμπληρώνει στην ανακοίνωσή της η ISDA, θα διενεργηθεί δημοπρασία στις 19 Μαρτίου.Υπολογίζεται ότι η αξία των «ελληνικών CDS» είναι περίπου 3,2 δισ. δολάρια.

Η εξέλιξη αυτή κρίθηκε περίπου ως προαποτιμημένη από τους περισσότερους αναλυτές και από τα διεθνή ΜΜΕ
 που προέβαλαν εκτενώς την σχετική απόφαση.

Αυτό πάντως δεν σημαίνει πως δεν υπήρξαν και … «δεύτερες σκέψεις και αναγνώσεις» της εξέλιξης με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, έτσι όπως αυτή επετεύχθη μέσω της διαδικασίας του PSI+.

Χωρίς να αμφισβητούν πως η διαδικασία αυτή είναι – προσώρας τουλάχιστον – μια θετική εξέλιξη για την ελληνική οικονομία, οι αναλυτές που κλήθηκαν να τη σχολιάσουν στο εξειδικευμένο πρακτορείο MarketWatch και στην «αδελφή» εφημερίδα Wall Street Journal τόνιζαν πως η Ελλάδα «δεν έχει βγει ακόμα από το πρόβλημα» και υποστήριζαν πως η ιστορική αυτή συμφωνία ( bond swap) επ’ ουδενί δεν αμβλύνει τους φόβους ότι η χώρα μας 
μπορεί τελικώς να χρειαστεί κι ένα ακόμα, τρίτο κατά σειρά, πρόγραμμα «διάσωσης» (Σ.Σ: third rescue package
 η ακριβής τοποθέτηση), κυρίως γιατί τα εγγενή προβλήματα της οικονομίας της, με πρώτο την έλλειψη
 αναπτυξιακών προοπτικών, παραμένουν άλυτα. Μάλιστα εστιάζουν στην κρίσιμη περίοδο 2015-2020, λέγοντας
 πως τότε είναι που θα χρειαστεί η Ελλάδα νέα βοήθεια.

Ανάλογες προβλέψεις κάνουν και οι ειδικοί που σχολίασαν τις εξελίξεις στο REUTERS TV, όπου η … γενική ιδέα ήταν το ότι η «ελληνική χρεοκοπία δεν είναι λόγος για πανηγυρισμούς στην Ευρωζώνη»
«Θυμήθηκαν» μάλιστα και μια συνέντευξη που τους παραχώρησε προ δεκαπενθημέρου περίπου ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και στην οποία ΔΕΝ απέκλεισε ένα ενδεχόμενο τρίτης «διάσωσης» της Ελλάδας στο μέλλον!

Νωρίτερα και το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, στην ηλεκτρονική του έκδοση, επικαλούμενο τις εκτιμήσεις κορυφαίου οικονομολόγου, σχολίαζε πως η μεγάλη κρίση στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμη, ενώ η εξέλιξη του 
PSI+ θα αποτελέσει μεγάλο βάρος στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων.

Τέλος, ο αμερικανικός οίκος JP Morgan κάνει λόγο για «πιέσεις ρευστότητας πριν το 2014 στην Ελλάδα, και
 παρά
 το PSI». Μάλιστα υποστηρίζει ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αναμένεται να αποτελέσει περισσότερο 
ένα μακροχρόνιο πολιτικό ζήτημα, παρά ένα βραχυχρόνιο πρόβλημα συνδεδεμένο με τις αγορές.

Εξαιρετικά επιφυλακτικός για το σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI+) εμφανίστηκε και ο γνωστός και
 μη εξαιρετέος Μοχάμεντ ελ Ερίαν, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων
 παγκοσμίως. Ο οποίος υποστηρίζει ότι παρά την συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI+ «το ελληνικό χρέος παραμένει αρκετά υψηλό και τα προβλήματα της Ευρωζώνης δεν έχουν επιλυθεί».

Για να συμπληρώσει πως «… έρχεται κι άλλη αναδιάρθρωση χρέους, κι άλλο PSI, στην επόμενη στροφή του
 δρόμου για την Ευρώπη»! 

2 σχόλια:

  1. Μας έλεγαν λαίκιστές, ανεύθυνους, ηλίθιους, άσχετους. Εκείνοι με τους αστρολόγους των οικονομικών, έλεγαν ότι θέλουν να αποφύγουν την άτακτη/άναρχη χρεοκοπία. Δηλαδή τώρα που ήταν συντεταγμένη τι άλλαξε για τους χρεοκοπημένους πολίτες, για τους άνεργους κλπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το cnn λεει,οτι ειναι απλη κ καθαρη χρεωκοπια..
    δεν το ειδαν, τα παπαγαλακια?
    ΑΡΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ ειναι η λυση της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή