Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

«Δεν είναι κρίση, είναι αισχροκέρδεια» - Χιλιάδες στους δρόμους κατά των τραπεζών!Περισσότεροι από 30.000 Ισπανοί βγήκαν στους δρόμους της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης, του Μπιλμπάο, στη Σαραγόσα, τη Σεβίλλη και άλλες ισπανικές πόλεις. 

Διαδήλωσαν κατά των "σοβαρών παραβιάσεων των τραπεζών" με το σύνθημα "δεν είναι κρίση, είναι αισχροκέρδεια". "Ψηλά τα χέρια, ληστεία!", φώναζαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν με σφυρίχτρες και ταμπούρλα έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ισπανίας και άλλων τραπεζών στη Μαδρίτη.

Το ίδιο σύνθημα ακουγόταν και στη Βαρκελώνη, όπου εκατοντάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους συνταξιούχοι, πήραν μέρος στις διαδηλώσεις για να καταγγείλουν τα "τοξικά προϊόντα" στα οποία τους συμβούλευσαν να επενδύσουν και εξαιτίας της κρίσης έχασαν τις οικονομίες τους.

"Σας εμπιστευθήκαμε και μας αφήσατε να καταστραφούμε", έγραφε ένα πανό στην κεφαλή της διαδήλωσης.

Η Ένωση για την Προστασία των Καταθετών Τραπεζών και Ταμιευτηρίων (Adicae) καταγγέλλει τις "σοβαρές παραβιάσεις των τραπεζών", οι οποίες μπόρεσαν να διαπραχθούν "χάρη σε μία πολιτική υπερπροστασίας του χρηματοοικονομικού τομέα" και ζητά τη μείωση των "κατώτατων επιτοκίων" που προβλέπονται για πολλά δάνεια και που αναγκάζουν τους δανειολήπτες να πληρώνουν τόκους μεγαλύτερους από αυτούς της σημερινής αγοράς.

Μέσω αυτού του συστήματος, επισημαίνει η Adicae η οποία ζητά να γίνουν μεταρρυθμίσεις, "τέσσερα εκατομμύρια οικογένειες πληρώνουν πέντε δισεκατομμύρια περισσότερα απ’ όσα θα έπρεπε με τις ευλογίες της Τράπεζας της Ισπανίας".

1 σχόλιο:

  1. Όλοι πια βλέπουν το ρόλο των τραπεζών και των κυβερνήσεων που τις στηρίζουν σε βάρος των λαών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...