Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Πρωην συριζα-1ο κομμα,Αριστερα - 44%,(Νεα δημοσκοπηση P.I.)

σταθερη η αριστερα (-1%)-44%,ανοδος ακροδεξιας(+1,5%)-13,5%




Εννιακομματική Βουλή "βγάζει" η κάλπη της Public Issue


Άλλη μία δημοσκόπηση έρχεται να επιβεβαιώσει τον πολυκερματισμό του πολιτικού συστήματος. Από τα ευρήματα του βαρόμετρου της Public Issue για το «Σκάι» και την «Καθημερινή» προκύπτει εννεακομματική Βουλή, χωρίς αυτοδυναμία, εντυπωσιακή πτώση της ΝΔ, που παραμένει όμως πρώτη με διαφορά, και ποσοστό 6,5% για το νέο κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου.


Η διαρκής φθορά των δύο μεγάλων κομμάτων και η αντίστοιχη ενίσχυση των νέων πολιτικών σχηματισμών που τηρούν αντιμνημονιακή στάση καταγράφονται σε ακόμα μια δημοσκόπηση. 

Αυτή της Public Issue, για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, σύμφωνα με την οποία στη νέα Βουλή μπαίνουν συνολικά εννέα κόμματα. 

Πρώτη σε «ποσοστά εκλογικής επιρροής» εμφανίζεται η ΝΔ αλλά με χαμηλότερα ποσοστά από προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, ενώ το ΠΑΣΟΚ έρχεται πλέον πέμπτο κόμμα.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται μεν πρώτο κόμμα, με ποσοστά της τάξης του 25%, δίχως όμως αυτοδυναμία, ενώ δεύτερη έρχεται η Δημοκρατική Αριστερά με 15,5%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%. Έπεται το ΚΚΕ με 11,5% και το ΠΑΣΟΚ πέμπτο με 11%. 

Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» με ποσοστό 6,5%, ο ΛΑΟΣ με 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,5%, η Χρυσή Αυγή με 3% εισέρχονται στη Βουλή, κάτι που δεν φαίνεται να συμβαίνει με τη Δημοκρατική Συμμαχία του 2%.Η αποχή και η ακαθόριστη ψήφος είναι στο 25,5%, σημαντικά μικρότερη δηλαδή του 32,5% που είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο στη προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας. 

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, τα πρωτεία καταλαμβάνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης με το 54% των ερωτηθέντων να εκφράζει θετικές γνώμες και ακολουθούν: ο Αλέξης Τσίπρας με 37%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 30%, ο Αντώνης Σαμαράς με 28%, η Αλέκα Παπαρήγα με 26%, η Ντόρα Μπακογιάννη με 19%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 19% και ο Γιώργος Παπανδρέου με 10% θετικές γνώμες.

tvxs.gr/node/88115 

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=183580 

sue: Εννιακομματική Βουλή με μεγάλη πτώση ΝΔ




Public Issue: Εννιακομματική Βουλή με μεγάλη πτώση ΝΔ


2 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω πόσο θα απέχουν τα νούμερα από τα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά οι παραφυάδες του δικομματισμού λειτουργούν υπέρ του. Επίσης, ας έχουμε στο νου μας ότι η "Αριστερά" ποτέ δε θα αγγίξει το 44% επειδή πάντα θα μένει κατακερματισμένη. Πάντως άλλη δημοσκόπηση προχτές έδινε μικρότερο νούμερο στη ΝΔ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτο ειναι σιγουρο για το 44% της αριστερας κ συμφωνω.αλλωστε οπως ξερεις ,στις εκλογες μπαινουν εκβιαστικα διλληματα..πχ.:τα αστικα κομματα τα υπευθυνα,η αριστερα η ανευθυνη,δεν πρεπει να κυβερνησει η αριστερα,γιατι οι δανειστες μας, δεν θα μας δανειζουν..κλπ
    κ βεβαια οι προβοκατσιες,που θα ταυτιζουν την αριστερα με την τρομοκρατια,οταν ολοι διαισθανονται,οτι τα σχεδια για καψιμο της βουλης,η για τραμπουκισμο σε πολιτικα προσωπα,η καλλιτεχνες, υποδαυλιζονται απο την ακροδεξια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή