Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

νέα δημοσκόπηση της Public Issue -Αριστερά 48%(πρωην συριζα -1ο κομμα)


Όλο και πιο ραγδαία η αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΪ, η οποία - στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής - δείχνει το ΠΑΣΟΚ σε νέα ιστορικά χαμηλά, την Αριστερά σε άνοδο και τη "Χρυσή Αυγή" στο κατώφλι της Βουλής.Συγκεκριμένα:

ΝΔ  31%, 
ΔΗΜΑΡ 18%
ΚΚΕ 12,5% 
ΣΥΡΙΖΑ 12%
ΠΑΣΟΚ 8%
ΛΑΟΣ 5%
Οικολόγοι- Πράσινοι 3,5% 
Χρυσή Αυγή 3%
Δημοκρατική Συμμαχία 2%
Λοιπά κόμματα 5%. 
Πάντως εκφράζεται έντονη δυσαρέσκεια από την κυβέρνηση. Το 91% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της, ενώ ποσοστό 8% δηλώνουν ικανοποιημένοι. Καταγράφεται δε μεγάλη απαισιοδοξία και ανησυχία των Ελλήνων για την κατεύθυνση στην οποία κινείται η χώρα. 
Συγκεκριμένα 9 στους 10 λένε ότι "κινούμαστε στη λάθος κατεύθυνση", ενώ μόνο ένα ποσοστό 5% υποστηρίζει ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς.
Οι δύο τάσεις ωστόσο κινούνται αντιστρόφως ανάλογα, δηλαδή οι ανησυχούντες αυξάνονται και οι βέβαιοι για την ορθή πορεία μειώνονται.
Οι πολίτες εμφανίζονται, επίσης, απογοητευμένοι με τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα μας.Συγκεκριμένα το 79% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της Δημοκρατίας, το 7% δηλώνει ικανοποιημένο και ποσοστό 13% κρίνουν ότι "δεν υπάρχει".Κατά τα άλλα οι Έλληνες είναι κατά του Μνημονίου σε ποσοστό 79%, ενώ υπέρ εμφανίζεται το 12%. Παράλληλα, επιθυμούν η χώρα να παραμείνει στο ευρώ, καθώς η πλειοψηφία κρίνει πως η επιστροφή στη δραχμή θα είναι εξαιρετικά επώδυνη.
Οι 7 στους 10 λένε ότι τα πράγματα θα χειροτερεύσουν, ποσοστό 15% κρίνουν ότι θα καλυτερεύσουν, ενώ 1 στους 10 κρίνει πως δεν θα άλλαζαν πολύ οι συνθήκες. 
Ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, προηγείται ο Φώτης Κουβέλης, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο Αντώνης Σαμαράς, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, η Ντόρα Μπακογιάννη και - τελευταίος - έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου. Όσον αφορά το Λουκά Παπαδήμο, το 48% έχει αρνητική γνώμη, ενώ θετική έχει το 46%. Επιπλέον το 70% δεν τον εμπιστεύεται για τη διαχείριση των προβλημάτων της οικονομίας. 
Τέλος σχεδόν έξι στους δέκα τάσσονται υπέρ των εκλογών, με την τάση αυτή να βρίσκεται σε ανοδική πορεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου