Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Ενωμένη Αριστερά για τη διακυβέρνηση της χώρας, ζητεί ο Αλ.Τσίπρας


«Η Ελλάδα δικαιούται ένα διαφορετικό μέλλον. Η Αριστερά πρέπει να ενωθεί» είναι ο τίτλος συνέντευξης του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που φιλοξενεί η ιταλική εφημερίδα Unita.

«Η Αριστερά πρέπει να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας, γιατί η χώρα χρειάζεται ριζική στροφή στην πολιτική της και αυτή τη στιγμή τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου βυθίζονται μαζί με την αποτυχία των μνημονίων» δηλώνει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει: «Γι' αυτό, η Αριστερά πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη στον εαυτό της και στη δύναμη της κοινωνίας και βέβαια να ξεπεράσει την τάση της να εγκλωβίζεται σε εσωτερικούς ανταγωνισμούς και αντιπαραθέσεις».
Σε ερώτηση σχετικά με το ποιες είναι οι αιτίες που οδήγησαν στη σημερινή κρίση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την εφημερίδα ως «ο πιο νέος πολιτικός ηγέτης σε διάλογο με τους νέους» κάνει λόγο για «λεηλασία του δημοσίου συμφέροντος» με «τις εργολαβίες της Ολυμπιάδας, των αμυντικών δαπανών, τη φορολογική ασυλία του κεφαλαίου και την κακή απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που δεν χρησιμοποιήθηκαν για σχέδια παραγωγικής ανασυγκρότησης».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα και τις νέες απαιτήσεις της τρόικας, ο κ. Τσίπρας σημειώνει: «Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο που έχει ελάχιστη σχέση με το πρόβλημα του χρέους και των ελλειμμάτων. Αυτό που θέλουν είναι να διαλύσουν την αγορά εργασίας, να κατεδαφίσουν ολοκληρωτικά το κοινωνικό κράτος και να πουλήσουν σε ιδιώτες -δηλαδή στους εαυτούς τους- κάθε πλουτοπαραγωγική δυνατότητα της χώρας. Στην κατεύθυνση αυτή, η ύφεση τους είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Γι' αυτό την αναπαράγουν με τα μέτρα λιτότητας. Και γι' αυτό οδηγούν την πολιτική τους από τη μια αποτυχία στην άλλη. Όταν δεν θα έχουν τίποτα πια να μας πάρουν, θα μας οδηγήσουν σε χρεοκοπία».
http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4691915

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...