Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Ογκώδεις διαδηλώσεις(500.000) στην Ισπανία κατά των ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις


Εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί πολίτες διαδήλωσαν την Κυριακή σε πολλές πόλεις κατά των αλλαγών που εισάγει η συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι στην αγορά εργασίας πλήττοντας δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και κατά των περικοπών στις δαπάνες που όπως καταγγέλλουν οι διαδηλωτές καταστρέφουν το κράτος πρόνοιας.

Η αστυνομία δεν έδωσε εκτιμήσεις για τον αριθμό των διαδηλωτών, σύμφωνα όμως με τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα, Comisiones Obreras και UGT-, έως και μισό εκατομμύριο άτομα διαδήλωσαν σε 57 πόλεις.

Στη Μαδρίτη, η διαδήλωση ήταν από τις ογκωδέστερες από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, και οι δρόμοι γέμισαν από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Aτότσα μέχρι την Πουέρτα δελ Σολ

Η νέα συντηρητική κυβέρνηση της χώρας ξεκίνησε την τετραετή θητεία της τον Δεκέμβριο με περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων που, μέχρι σήμερα, φθάνουν τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Προχώρησε, επίσης, σε μεταρρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα που υποχρεώνουν τις τράπεζες να αναγνωρίσουν τις απώλειες στον τομέα των ακινήτων και στην αγορά εργασίας, και δίνουν στις εταιρίες μεγαλύτερη εξουσία για τις προσλήψεις και τις απολύσεις. 
Η Ισπανία έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στον ανεπτυγμένο κόσμο με 23% και πολλοί Ισπανοί φοβούνται ότι τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν σε νέο κύμα απολύσεων και σε συμβάσεις που δεν διασφαλίζουν τους εργαζόμενους.
http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4696031

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...