Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Υπουργικοί διαγκωνισμοί

ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ
Προειδοποιητικές βολές Παπαδήμου
Προειδοποιητικές βολές ΠαπαδήμουΤα σύννεφα αυτά ανάγκασαν τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής να στείλει προειδοποιητικές βολές στους υπουργούς, καλώντας τους να σταματήσουν τις δημόσιες διαφωνίες και αντιπαραθέσεις. Εκτός όμως από τις διαφωνίες και συγκρούσεις μεταξύ υπουργών διαφορετικών κομμάτων (π.χ. σύγκρουση Παπουτσή με Γεωργιάδη), τη συνοχή και αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης Παπαδήμου απειλούν ακόμα:
* Ο διαγκωνισμός των κορυφαίων υπουργών του ΠΑΣΟΚ για τη διαδοχή και η ενασχόλησή τους με αυτό το θέμα με καθημερινές δηλώσεις. Η χθεσινή παρέμβαση του Μ. Χρυσοχοΐδη ήταν η πιο σημαντική.
* Η διγλωσσία της Ν.Δ., η οποία από τη μια αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση Παπαδήμου και από την άλλη συμμετέχει σε αυτή με έξι υπουργούς.
Ως απάντηση σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση για την κυβέρνηση που διαμορφώνουν τα δύο μεγάλα κόμματα εκλαμβάνεται η δήλωση που έκανε στο «Βήμα» ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, εκ των προσώπων που επέλεξε ο κ. Παπαδήμος για την κυβέρνηση. «Οποια δύναμη θέλει να σταματήσει το έργο της κυβέρνησης μπορεί να το κάνει άμεσα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της επιλογής της» δήλωσε. 
Υπογράμμισε ακόμα ότι η συζήτηση για το χρόνο των εκλογών γίνεται σε «κενό αέρος».
Ο πρώην υπουργός Ηλίας Μόσιαλος πιστεύει ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να φτάσει μέχρι τον Σεπτέμβριο και ότι η συνεργασία ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. πρέπει να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές. Μιλώντας στη «Real», είπε ότι «έχει μεγάλη σημασία το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. να συμφωνήσουν σε ένα μίνιμουμ ενεργειών και δράσεων και για μετά τις εκλογές». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου