Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ο Πούτιν θα πρέπει να μάθει να μοιράζεται την εξουσία


Το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ενωμένη Ρωσία, δεν θα μπορεί να αγνοεί την αντιπολίτευση, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν και σημαδεύτηκαν από πολλές καταγγελίες για νοθεία, αναφέρει σε δημοσιεύματα του ο ρωσικός Τύπος.

Με καταμετρημένο το 90,01% των ψήφων, που ανακοίνωσε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, το κόμμα Ενωμένη Ρωσία συγκεντρώνει ποσοστό 49,5%, που του δίνει μια ισχνή πλειοψηφία 13 εδρών στη Δούμα. Συγκριτικά με τις βουλευτικές εκλογές του 2007 σημείωσε πτώση περίπου 15 ποσοστιαίες μονάδες (ποσοστό 64,3%).
Σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή, το κόμμα του Πούτιν συγκεντρώνει 238 έδρες στις 450 της ρωσικής Κάτω Βουλής, από 315 που είχε μέχρι σήμερα.
"Η Ενωμένη Ρωσία χάνει την πλειοψηφία (των δύο τρίτων) και δεν είναι σίγουρο αν θα διατηρήσει την απλή πλειοψηφία", έγραψε νωρίτερα η Kommersant. "Ενωμένη Ρωσία, το κόμμα της μειοψηφίας", υπογράμμισε η Vedomosti.
Ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, αρχηγός του Κομμουνιστικού Κόμματος, δήλωσε  "οι ψηφοφόροι αρνήθηκαν την εμπιστοσύνη τους στις αρχές και το Κρεμλίνο θα πρέπει να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα κερδίζει 92 έδρες, το κόμμα Δίκαιη Ρωσία 64 και οι Εθνικιστές 56, σύμφωνα με κατανομή των εδρών του αναλογικού εκλογικού συστήματος, διευκρίνισε ο πρόεδρος της επιτροπής, Βλαντιμίρ Τσούροφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου