Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Εκλεισαν οι κάλπες για την ανάδειξη της νέας Δούμας στη Ρωσία



Το πρωί της Δευτέρας αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα για την ανάδειξη νέας Δούμας. Πριν από λίγη ώρα η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε και οι κάλπες, που άνοιξαν νωρίς το πρωί της Κυριακής, έκλεισαν. Σύμφωνα με τα πρώτα exit polls, το κόμμα του Βλ. Πούτιν σημείωσε πτώση.
Παρ’ότι κόμμα του Βλάντιμιρ Πούτιν –η «Ενωμένη Ρωσία»- είναι το επικρατέστερο, τα πρώτα exit polls επιβεβαιώνουν τους αναλυτές που έκαναν λόγο για μεγάλη πιθανότητα να μη μπορέσε να διατηρήσει στο ίδιο εύρος την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία (στην απερχόμενη Δούμα κατείχε 315 από τις 450 έδρες).
Πάντως, η πλευρά Πούτιν προκήρυξε -σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων- τη νίκη της στις εκλογές.
Τις έδρες του Σώματος διεκδικούν λιγότερα από επτά κόμματα, καθώς ορισμένα αποκλείστηκαν από την εκλογική αναμέτρηση, η οποία θεωρείται πρόκριμα για την κρίσιμη αναμέτρηση της 4ης Μαρτίου, όταν ο Πούτιν θα επιστρέψει και κατά τα φαινόμενα θα κερδίσει μία νέα προεδρική θητεία μετά από πέντε χρόνια στην πρωθυπουργία.
Την έντονη ανησυχία της είχε εκφράσει η αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για ένα αλλοιωμένο αποτέλεσμα, καθώς πολλοί –με απειλές ή ανταλλάγματα- εξαναγκάζονται να ψηφίσουν «Ενωμένη Ρωσία». Ενώ τα κόμματα είχαν διαμαρτυρηθεί για τον υπερβολικό χρόνο που διέθεταν τα μέσα ενημέρωσης στην  προβολή του κόμματος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου