Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

Ακόμα 16 απολύσεις στη «Χαλυβουργία»Συναυλία αλληλεγγύης πραγματοποιεί σήμερα το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία, μετά και τις χθεσινές απολύσεις ακόμα 16 εργαζομένων, τις οποίες καταδίκασε, σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ.
Με τις πιο πρόσφατες απολύσεις ο αριθμός των απολυμένων στη Χαλυβουργία Ελλάδος έφτασε τους 50. Είχαν προηγηθεί οι απολύσεις ακόμα 34 εργαζομένων πριν μερικές μέρες. Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, είχε ζητήσει στη Βουλή -σε ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης- την άμεση ανάκληση των 34 απολύσεων. 
Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ κατήγγειλε "τη συνέχεια στην επίθεση" ενάντια στους εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδας. "Η μάχη που δίνουν οι χαλυβουργοί στην Ελευσίνα αφορά όλη την εργατική τάξη, από την Κρήτη ως τον Έβρο. Είναι αγώνας για να μην περάσει η ολομέτωπη επίθεση που μας έχει εξαπολύσει η πλουτοκρατία και το πολιτικό προσωπικό της" αναφέρεται.
Σήμερα, πραγματοποιείται συναυλία αλληλεγγύης που οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία στις 11 το πρωί στο χώρο μπροστά από το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας. 
Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν απεργία για περισσότερο από ένα μήνα, αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στο εργασιακό τους καθεστώς, που συνεπάγονται με μειώσεις μισθών και πενθήμερη εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...