Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Έξω από το υπουργείο Εργασίας το ΠΑΜΕ, κατάληψη στο ΥΠΕΣ από την ΠΟΕ-ΟΤΑ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην οδό Σταδίου, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. 

Το ΠΑΜΕ διαμαρτύρεται για τις αλλαγές που έχουν γίνει μέχρι τώρα στο σύστημα ασφάλισης και ζητεί από τους εργαζόμενους να αποκρούσουν πιθανές νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό. 

Επίσης, δίωρη κατάληψη στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στους Δήμους.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, διαβεβαιώνοντας ότι δεν κινδυνεύει να χαθεί καμία θέση εργασίας στους Δήμους, ενώ τόνισε την ανάγκη να αλλάξει η κατάσταση που επικρατεί με την διαχείριση των απορριμμάτων.

«Στη χώρα επικρατεί σήμερα μία κατάσταση στη διαχείριση απορριμμάτων, η οποία πλήττει βάναυσα το περιβάλλον, κοστίζει πανάκριβα στους δημότες, αποστερεί τη χώρα από σοβαρές επενδύσεις και πέφτουν βροχή τα πρόστιμα. Αυτή η κατάσταση, λοιπόν, πρέπει να αλλάξει. Μια αλλαγή που γίνεται για τη μορφή των φορέων που θα διαχειριστούν τα απορρίμματα, τη νομική μορφή, για να μπορέσουν να βγάλουν πέρα μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς, έχει ξεσηκώσει σάλο όταν δεν έχει κανένα από τα αποτελέσματα που υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι» είπε ο κ.Κουκουλόπουλος.

Ζήτησε, επίσης, από τους εργαζόμενους να υπάρξει νηφαλιότητα και ηρεμία.

Πανελλαδική στάση εργασίας προγραμματίζεται από την ΠΟΕ-ΟΤΑ και για την επόμενη εβδομάδα. Η ημερομηνία της κινητοποίησης δεν έχει καθοριστεί
http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4674910

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου