Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

«Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει την κρίση»


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ομπάμα, Βαν Ρομπάι, Μπαρόζο
Tην πεποίθηση ότι η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, καθώς και ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να δράσουν αποφασιστικά, εξέφρασε ο Λευκός Οίκος, λίγη ώρα μετά τη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο. «Πρέπει να δράσουν όλα τα έθνη», υποστήριξε ο κ. Βαν Ρομπάι.
Όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία, κατά τη συνάντηση, όπου  συζητήθηκε τόσο η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, όσο και η εξωτερική πολιτική, ο Μπάρακ Ομπάμα υπήρξε ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνευ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέμεινε στο γεγονός ότι η κρίση είναι ζήτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τα μέλη της.
Υποστήριξε επίσης, ότι το ευρωπαϊκό πρόβλημα συνεχίζει να προκαλεί ζητήματα στην αμερικανική οικονομία, ενώ θα πρέπει να παρθούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις, όσο σκληρές και αν είναι, προκειμένου να υπάρξει μία λύση.
Το ίδιο ανέφερε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος επεσήμανε το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή κρίση είναι "φλέγον ζήτημα" και για την αμερικανική οικονομία.
Από την άλλη, ο πρόεδρος της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ισχυρίστηκε ότι η πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των προβλημάτων της Ε.Ε. και για το λόγο αυτό θα πρέπει να δράσουν και άλλα έθνη.
Και οι δύο πλευρές πάντως, δήλωσαν διατεθειμένες να συνεργαστούν ακόμα πιο στενά σε θέματα εμπορίου και επενδύσεων, εντείνοντας τις επαφές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου