Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Μέρκελ-Σαρκοζί προτείνουν "νέο σύμφωνο σταθερότητας'Εντός της εβδομάδας αναμένεται η ανακοίνωση από την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί το κοινό τους σχέδιο μίας πιο σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας --περιλαμβανομένου ενός νέου Συμφώνου Σταθερότητας-- που να συγκεντρώνει τη στήριξη ορισμένων άλλων χωρών και να επιτρέπει την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, γράφει σήμερα η εφημερίδα Welt am Sonntag.
Η εφημερίδα γράφει ότι προκειμένου να αποφευχθεί μια μακρόχρονη διαδικασία αλλαγής των ευρωπαϊκών συνθηκών, οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ευρωζώνης θα κληθούν να συμφωνήσουν και να εφαρμόσουν από τις αρχές του 2012 ένα νέο σύμφωνο σταθερότητας το οποίο θα μπορούσε να είναι παρόμοιο με τη Συμφωνία Σένγκεν.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη και οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να της υπαγορεύσουν τι να κάνει αλλά Βερολίνο και Παρίσι περιμένουν από αυτή μία πιο ενεργή συμμετοχή στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης, τονίζει η Βελτ αμ Ζόνταγκ.
Την είδηση για ένα πιο αυστηρό Σύμφωνο Σταθερότητας επιβεβαίωσε η υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλλίας Βαλερί Πεκρές μιλώντας σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο "Canal+". Η Β.Πέκρες είπε ότι "είναι ένα νέο σύμφωνο διακυβέρνησης για όλα τα μέλη της ευρωζώνης: διακυβέρνηση με πραγματικούς κανόνες και πραγματικές κυρώσεις, που θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη" και πως "η ευρωζώνη θα κινηθεί προοδευτικά προς μια πιο ενισχυμένη ολοκλήρωση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...