Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ολα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν

Μέσα στο κατασκευασμένο χάος του κέντρου ευνοούνται οι ρατσιστικές συμπεριφορές υποκινούμενες από μικροπολιτικά συμφέροντα.

Στην εποχή της κρίσης ο ακροδεξιός λαϊκισμός γίνεται κυβέρνηση την ίδια στιγμή που η ρατσιστική βία βρίσκει πάντα τρόπο να ξεσπά στους αδύναμους.
Τους τελευταίους μήνες έχουν συμβεί μπόλικα περιστατικά τα οποία περνούν στα ψιλά της ειδησεογραφίας και αποδεικνύουν πως ακροδεξιές συμμορίες ξεσαλώνουν ανενόχλητες υπό την ανοχή της αστυνομίας.
Η προγραμματισμένη «παρέλαση» 100 μελών της Χρυσής Αυγής, στην Νίκαια, υπό την προστασία δεκάδων διμοιριών των ΜΑΤ το περασμένο Σάββατο δεν πραγματοποιήθηκε τυχαία. Ούτε τυχαία πραγματοποιήθηκε δυναμική αντιφασιστική διαδήλωση 1.000 ατόμων την ίδια μέρα, η οποία αγνοήθηκε από το σύνολο των ΜΜΕ.
«Δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ επιχείρησαν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή διαδήλωσης αντιφασιστικής πορείας, κάτι που γίνεται πρώτη φορά και είναι δείγμα γραφής της νέας κυβέρνησης που συμπεριλαμβάνει φασίστες με γραβάτες σε υπουργικούς θώκους», μας λέει ο Θανάσης Κουρκουλάς από την Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου